Laatste nieuws en aanbiedingen

Toko Fennis
Toko Fennis20/03/2023 @ 11:21
Trots momentje 😍

Begin januari kregen wij op een drukke zaterdag onverwacht bezoek van de schrijfster Maureen Tan. Maureen is o.a. auteur van kookboeken zoals de Indonesische kookbijbel en Java. Ze kwam om een recensie te schrijven voor het blad Moesson en gaf al aan dat ze altijd erg kritisch is. Uiteraard hebben we haar toen met veel liefde de hele winkel laten zien en verteld over onze lange geschiedenis (bijna 60 jaar!!).

Na 2 maanden in spanning gezeten te hebben, kwam dan deze maand eindelijk het blad uit met het artikel. En ja, we zijn blij!

Zo blij dat we ook een aantal Moessons gaan weg geven!

**Win**Win**Win**

Wat moet je er voor doen? Like en deel deze post en laat een reactie hieronder achter.

Vrijdag maken we de 2 prijswinnaars bekend!

Verder wil ik ook nog even vermelden, dat ondanks dat wij (Francis en Geertjan) voornamelijk genoemd worden in het artikel, wij geen Toko Fennis kunnen zijn zonder al onze super medewerkers waarmee we samen er maar mooi voor zorgen dat we zo'n fantastische review hebben! En daar blijven we ons best voor doen!

#moesson #review #tokofennis
Toko Fennis
Toko Fennis17/03/2023 @ 19:00
**Nieuwe kookboeken uitgelicht**

Sambal Shiok 'het Maleisische kookboek,' Mandy Yin

Sambal Shiok neemt je mee naar een van de meest gevarieerde Aziatische keukens die zich kenmerkt door invloeden uit o.a. China, India en Indonesië. Ontdek dat de Maleisische keuken een perfecte balans tussen zoet, zuur, zout en spicy met een hint van bitter is. Het is tijd om kennis te maken met Maleisië: de melting pot van Zuidoost-Azië.

Waan je in Georgetown op Penang, het culinaire mekka, en geniet van het fantastische streetfood: Penang assam laksa noedelsoep, nasi lemak, of kipsaté die weer net even anders smaakt dan we gewend zijn. Kook uitgebreid voor vrienden en familie en serveer een curry met garnalen en betelblad of lamsvlees gemarineerd in tamarinde met groene pepertjes. Serveer daarbij bokchoi gestoofd in oestersaus met knoflook. Sluit af met een typisch dessert als kokospudding met gezouten karamel en banaan.

Sambal Shiok is ingedeeld op streetfood, snacks en typische maaltijden voor thuis en sluit af met zoetigheden. Daarnaast geeft Mandy Yin uitgebreide informatie over de voorraadkast en waar je de ingrediënten kunt verkrijgen. Als bonus krijg je in dit kookboek ook de leukste en lekkerste adresjes van Penang, Kuala Lumpur en Malakka.

€ 27,50
Toko Fennis
Toko Fennis14/03/2023 @ 11:38
**Prijswinnaars**

Jullie hebben nog 2 prijswinnaars van ons te goed! De winnaars van de maaltijd van de maand zijn:

Wendy Enting

En

Ferry van Wijk

Gefeliciteerd 🥳 Jullie kunnen beiden een gratis maaltijd ophalen in de winkel!

#maaltijdvandemaand #sambalgorengboontjes #ayamroedjak #pandanrijst
Toko Fennis
Toko Fennis10/03/2023 @ 11:00
**Nieuwe kookboeken uitgelicht**

Dumplings & Noedels, Pippa Middlehurst

Pippa Middlehurst (a.k.a. @pippyeats) was in 2018 de winnaar van Britain’s Best Home Cook. Haar voorliefde gaat uit naar de Aziatische keuken.

Iedereen houdt van dumplings en noedels; Aziatisch comfort food op z’n best. Wontons, dumplings, har gau, buns, overheerlijke ramen en andere noedelgerechten. Maar hoe maak je deze gerechten zelf? In Dumplings & Noedels krijg je stap voor stap de technieken in woord en beeld uitgelegd en je zal zien dat het veel minder moeilijk is dan het lijkt.

Leer zelf diverse soorten noedels maken voor bijvoorbeeld ramen en krijg de diverse vouwtechnieken onder de knie voor gyoza, wontons en andere gevulde Aziatische deeghapjes. Maak siu mai met een vulling van varkensvlees en garnalen of kies voor gyoza met een veggie-vulling van verse en gedroogde paddenstoelen met bosui. Serveer Singapore rijstnoedels met garnalen of maak spicy miso ramen.

Met Dumplings & Noedels krijg je meer dan 70 recepten voor het lekkerste Aziatische comfort food en bovendien receptuur voor bijgerechten, snacks, sauzen en bouillons. Met handige menuplanners en een toelichting op de voorraadkast en keukenbenodigdheden kun je direct aan de slag.

€ 22,50

#kookboek #dumplings #noedels #pippamiddlehurst
Toko Fennis
Toko Fennis08/03/2023 @ 7:26
Goedemorgen!

Zojuist vond iemand het nodig om onder een fake account van Toko Fennis meerdere mensen een berichtje te sturen dat ze iets gewonnen hadden, terwijl dit niet zo was.

Wij zagen het meteen en hebben het account meteen laten blokkeren en de opmerkingen verwijderd.

Blijkbaar vroeg deze 'persoon' ook om betaalgegevens. Daarom willen wij nog even benadrukken dat wij nooit om betaalgegevens zouden vragen via een social media. En al helemaal niet als je iets gratis kan winnen.

Het wordt blijkbaar zo erg dat ze het nu ook op bedrijven zoals ons gemunt hebben. Dus iedereen let op met het verstrekken van gegevens!

#nietnormaal
Toko Fennis
Toko Fennis07/03/2023 @ 12:29
*Win*Win*Win*

Maaltijd van de maand winnen?

Wij geven 2x een maaltijd van de maand weg!🥳

Wat moet je er voor doen? Like en deel deze post en laat een reactie hieronder achter.

Vrijdag maken we de 2 prijswinnaars bekend!

**Maaltijd van de maand**

De maaltijd van de maand maart is geworden:

Pandanrijst met Ayam Roedjak en Sambal Goreng Boontjes 😋

De maaltijd is de hele maand verkrijgbaar voor maar € 7,49.

#maaltijdvandemaand #tokofennis #babiketjap #pandanrijst #ede #afhalen #kantenklaar #sambalgorengboontjes #lekkersnel

Meer nieuws en aanbiedingen? Volg ons op facebook!