Wie zijn wij?

Toko Fennis is in 1964 opgericht door Frans en Els Fennis. Wat begon als een avontuur vanachter uit een auto is uiteindelijk uitgegroeid tot een uitgebreide toko.

Klein stukje geschiedenis

Eind jaren 50 vestigde de familie Fennis zich in Ede vanuit Indonesië. Frans Fennis kwam oorspronkelijk uit Nederland, maar Els niet. Al snel had Els de Nederlandse taal onder de knie en werd zij benaderd door een huis aan huis verkoper of zij mee wilde langs de deuren om voor hem te vertalen. Tijdens dit werk kwam Els er achter dat er ook een steeds grotere vraag was in Ede naar Indonesische artikelen. Zij en Frans zijn toen langzaam van achter uit hun auto begonnen met de verkoop van dit soort producten.
De vraag werd steeds groter en groter en langzaamaan vormde zich zo de eerste vestiging van Toko Fennis op de Bunschoterweg. Toen deze buurt echter helemaal verbouwd werd, werd de verhuizing naar de huidige plek van de toko een feit: Kolkakkerweg 85 in Ede.
Na Els en Frans volgden generatie nummer twee hen op om te toko te runnen: hun oudste zoon Jan en zijn vrouw Wilma. Zij hebben Toko Fennis met name nog groter gemaakt door verschillende evenementen te organiseren en door de catering steeds groter te bouwen.

Het heden

En dan komen we uiteraard op het heden uit. De tijd waarin generatie 3 het stokje heeft overgenomen. En dat zijn wij: Geertjan Koelstra en Francis Fennis. Laatstgenoemde is de oudste dochter van Jan en Wilma. Wij hebben ondertussen het 50 jarig jubileum al mogen vieren en hopen en minimaal zelf nog een mooi jubileum aan te kunnen plakken.

Tot in de toko!